Bandenwissel in de zomer…

1 maart 2018

Als u, zoals veel Belgen, gekozen heeft voor de zekerheid van winterbanden tijdens het koude seizoen, vergeet dans niet deze tijdig om te wisselen: de bandenwissel in de zomer!

Wanner?

Wanneer de temperatuur niet meer zakt tot onder de 7°C, is het tijd om te denken aan het rubber. Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het doorgaans ook tijd voor de zomerbanden. Echter, als het grillige weer aanhoudt, is het verstandiger nog even te wachten met de bandenwissel, omdat de winterbanden beter geschikt zijn voor deze omstandigheden. Zo blijft u veilig rijden en voorkomt u een voortijdige slijtage van uw banden!

Hoe?

Denk er aan uw winterbanden op te slaan in een aangepaste ruimte of bij uw garage. Voor banden gemonteerd op velgen volstaat het om deze te stapelen, anders moeten ze in een verticale positie opgeslagen worden.

In elk geval dienen banden opgeslagen te worden in een afgesloten ruimte beschermd van zon, warmtebronnen en vochtigheid.

Tijd besparing!

Om lange wachttijden te voorkomen, houd de weerberichten in de gaten en plan tijdig uw afspraak bij een bandenspecialist van uw keuze. Dit is tevens het geschikte moment om de slijtage van uw banden te laten controleren.

Een kleine tip

uw winterbanden halen het einde van het seizoen niet meer ? Bewaar ze nog totdat ze volledig versleten zijn en bespaar zo nog op een paar honderden zo niet duizenden kilometers. Dat scheelt ook in de portemonnee. (Ter herinnering, de wettelijke minimale profieldiepte van uw banden mag niet minder zijn dan 1,6 mm. Het is te adviseren om niet te wachten tot deze uiterste limiet bereikt is met het aanschaffen van nieuwe banden.)

Meer informaties over bandenwissel? Zie ons artikel : Banden… veel meer dans een stukje rubber

 

Misschien ook interessant…

Share on

Tips en trucs

Gedachten