Vlootbeheer

“We support your Fleet & Mobility with Expertise” 

EQUANS Fleet: vlootbeheer met expertise en passie
EQUANS Fleet ondersteunt de entiteiten van EQUANS bij het beheer van haar bedrijfswagens en voertuigen binnen de onderneming, van het moment van aankoop tot het einde van de levenscyclus. Onze dagelijkse ervaring met het beheer van meer dan 8000 personen- en bedrijfswagens, stelt ons in staat om hoogwaardige diensten te verlenen aan onze externe klanten in België.
In dienst van milieu en mobiliteit
Tegenwoordig probeert vlootbeheer de verschillende aspecten van « milieu» en « mobiliteit » geleidelijk aan te integreren in haar beleid. Wij doen al het mogelijke om deze uitdaging het hoofd te bieden in ons en uw vlootbeheer.
Lichtevracht-en bedrijvsvoertuigen
EQUANS Fleet sa/nv zorgt voor het vloot beheer van nagenoeg alle afdelingen van EQUANS in België. Daarom zijn we één van de grootste vlootbeheerders in het land. Onze organisatie heeft meer dan 8000 privé voertuigen, bestelwagens en lichte vrachtwagens (onder de 3,5 ton) in leasing.

De volledige vloot bestelwagens is veilig, volgens de regels uitgerust zodat werknemers hun werk kunnen verrichten onder de beste omstandigheden.

Ook als het om privé auto’s gaat, bieden wij u het best haalbare compromis tussen rentabiliteit, respect voor het milieu, veiligheid en comfort. De CO2 uitstoot van de EQUANS Fabricom vloot ligt trouwens lager dan het marktgemiddelde !
EQUANS Fleet beheert uw vloot tot einde levensduur
Op verzoek van de klant kan EQUANS Fleet bijvoorbeeld helpen met het samenstellen van een « Car Policy » of een selectielijst van voertuigen samenstellen. Daarnaast kunnen wij bestuurders ook begeleiden en adviseren in het maken van hun keuze voor een auto.

Vervolgens helpen wij in het traject van offertes aanvragen, prijsvergelijkingen maken en het bestellen van wagens bij leasing bedrijven. Wat bedrijfsvoertuigen betreft, doen wij beroep op professionele partijen voor het inrichten of uitrusten van voertuigen met bijvoorbeeld kasten, trekhaken, bagageruimte, enz.

Ook na een geldige koopovereenkomst kan EQUANS Fleet zorgen voor de nodige follow-up : tankkaarten/betaalkaarten, afhandeling van verkeersovertredingen, reparatiekosten die niet gedekt worden door een leasing contract, optimalisatie van lopende contracten afhankelijk van het gereden aantal kilometers en resterende looptijd van het contract.

Tot slot kan onze afdeling «Schade» zorgen voor een goede afhandeling van schadeclaims en einde looptijd contracten, dit alles in samenwerking met experts en verzekeraars.
EQUANS Fleet ziet er op toe dat al haar klanten te allen tijde mobiel blijven en, indien nodig, kunnen beschikken over vervangend vervoer, aangepast aan hun behoeften.
Consulting & supplementaire prestaties
Dit is het meest complete voorstel wat EQUANS Fleet u te bieden heeft. Bovenop de genoemde diensten begeleiden wij u nog een stapje verder. Naast vlootbeheer en het regelen van administratieve aangelegenheden, bieden wij een plus-value « business » vlootbeheer. Wij proberen samen met u een innovatief mobiliteitsplan samen te stellen om beter in de behoeften van uw wensen te voorzien.

Aangepaste dienstverlening:

EQUANS FLEET SA/NV DIENSTVERLENING* STANDARD PERFORMANCE MOBILITIZZ*
Administratief vlootbeheer
Migratie van de gegevens en follow-up van de «voertuigen» dossiers.

Operationeel vlootbeheer
Makelarij en applicatie van de onderaannemerscontracten (huurder, verzekeraar, energie… gekozen door de Ontvanger).

Optimalisatie van de basiskosten
Controle en opsporen van onregelmatigheden, tegenstrijdigheden en voorstellen ter verbetering en/of aanpassing van het contract.

Proactief kostenbeheer
Ondersteuning bij de onderhandeling met leverancierscontracten. Het opstellen van de Modus Operandi en de rapportages (schadegevallen, einde contracten, gemiddeld aantal km’s, enz.).

Fleet Management strategieën
Jaarlijkse herziening van de wagenlijst en/of catalogus.
Monitoring van uw “TCU/RCU” – business review op basisvan de Modus Operandi.
Concreet voorstel op basis van de Modus Operandi, rapportages en overzicht.

360° beheer
100% beheer van de vloot, met een “SPOC” relatie met de bestuurders inclusief.
Regelmatige vlootbeheer on site.

Consulting & supplementaire prestaties
Ondersteuning & expertise: Consultancy op het domein specifiek voor het beheer van een vloot. B.v. integratie van het wagenpark, het opstellen van een carpolicy, specialisatie voor EV, opstellen van een mobility plan, mobile applicaties, website en zuivere huurcontracten L.T. en K.T.
Ik vraag een offerte aan

*Pack Global

* Offerte op maat en in functie van de parameters van uw wagenpark (grootte, leeftijd, staat en type van de voertuigen) en aangepast aan uw wensen.
OOC: Out Of Contract
TCU: Total Cost of Use
RCU: Real Cost of Use

Update 01/01/2021


Voor meer informatie over milieu en mobiliteitseisen, klik hier.

Share on

Bent u geïnteresseerd in één van onze voorstellen? Neem contact met ons op!

EQUANS Fleet manages the fleet throughout its life

Hetgeen jaarlijks neerkomt op*

5.000 cars

1.461 orders

1.473 claims

10.000 fuel cards

11.000 fines

1.392.000 billing lines

* Updated October 2021